Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στις 19 Μαρτίου πήγαμε με τους μαθητές μας στην Αθήνα, στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" και παρακολουθήσαμε την παράσταση "Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ", της Κάρμεν Ρουγγέρη.


Πριν ξεκινήσει η παράσταση, μια από τις ηθοποιούς έκανε κάποια εισαγωγή δίνοντας κάποιες πληροφορίες για την παράσταση.Η παράσταση ξεκίνησε πρώτα με το θέμα της δημιουργίας του κόσμου. Στην αρχή υπήρχε το χάος...


Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η γη 

και η θάλασσα.

Η Γη με τον Ουρανό έκαναν πολλά παιδιά, αλλά ο Ουρανός φοβόταν ότι κάποιο από αυτά θα του έπαιρνε το θρόνο και τα έριξε όλα στα Τάρταρα.Τελικά ο Κρόνος πήρε το θρόνο από τον πατέρα του, τον Ουρανό, παντρεύτηκε τη Ρέα, αλλά κι αυτός φοβόταν ότι κάποιο από τα παιδιά του θα του έπαιρνε το θρόνο και τα κατάπινε. Μόνο το Δία κατάφερε η Ρέα να σώσει και την ανατροφή του ανέλαβαν δύο νύμφες. Οι Κουρήτες βοηθούσαν με τον πολεμικό χορό τους να μην ακούγεται το κλάμα του μικρού Δία.
Είδαμε ιστορίες με το Δία και τη γυναίκα του, την Ήρα,

για τον Ποσειδώνα,την Αθηνά, τον Απόλλωνα και τον Ερμή και πολλές άλλες.Η παράσταση άρεσε πολύ σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Ήταν πολύ ωραία τα κοστούμια και  η μουσική. 


 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων του  νηπιαγωγείου μας που συνέβαλε οικονομικά στην παρακολούθηση της παράστασης, πληρώνοντας το εισιτήριο του θεάτρου για τα παιδιά!

Την επόμενη μέρα τα παιδιά ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση από την παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου