Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Mένουμε Σπίτι
και ανοίγουμε ένα Παράθυρο στη Φύση!
Αυτή την εβδομάδα Μένουμε Σπίτι και...

1. ...ανοίγουμε ένα Παράθυρο στους παλαιοντολογικούς θησαυρούς της Κρήτης! 
Γνωρίζατε ότι κάποτε ζούσαν στο νησί νάνοι ελέφαντες, νάνοι ιπποπόταμοι και πολύμορφα κρητικά ελάφια; Ελάτε να κάνουμε μαζί από το σπίτι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, μέσα από την εικονική περιήγηση στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου – Παράρτημα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου εκτυλίσσεται η γεωλογική και παλαιοντολογική ιστορία του νησιού σε βάθος χρόνου 300 εκατομμυρίων ετών! Θα ακούσουμε την ενδιαφέρουσα ιστορία του Τεμένους Μασταμπά, όπου στεγάζεται το Μουσείο, και θα δούμε «από κοντά» μερικά από τα δείγματα αυτής της πολύτιμης συλλογής απολιθωμάτων!
Η εικονική περιήγηση (virtual tour) ξεκινά!
Σας υποδεχόμαστε στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου,
στο ιστορικό Τέμενος Μασταμπά! 
(Μέσα στην αρχική εικόνα της εικονικής περιήγησης,
υπάρχει το Σύμβολο i για να αρχίσει η ξενάγηση).

2. ... ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες των Εργαστηρίων του Μουσείου μας
και των συλλογών τους!

Μέσα από ένα oλιγόλεπτο video διεισδύουμε στους χώρους όπου φυλάσσονται οι μη προσβάσιμες από το κοινό συλλογές και ξεναγούμεθα εκεί όπου οι επιστήμονες κάνουν τις έρευνες και τις μελέτες τους, εκεί όπου διατηρούνται ανεκτίμητης αξίας δείγματα από το ζωικό και φυτικό βασίλειο, ιδιαίτερα χρήσιμα για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς μας! Οι συλλογές αυτές είναι πολύτιμες, συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι του Μουσείου και αποτελούν την βάση της ύπαρξης και ανάπτυξής του!
Δείτε μαζί με τα παιδιά σας, το απολαυστικό αυτό Video του Youtuber Μikeius, όπου με απλό και προσιτό τρόπο προβάλλεται το θέμα των φυσικών επιστημών! Θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για τους εφήβους που τώρα αναζητούν το πεδίο της μελλοντικής τους επαγγελματικής ενασχόλησης.
3. ...ανοίγουμε ένα Παράθυρο Εικονικής Περιήγησης στην Αίθουσα Ορνιθολογίας του Μουσείου μας!
(Μέσα στην αρχική εικόνα της εικονικής περιήγησης,
υπάρχει το Σύμβολο i για μία σύντομη γνωριμία με τον Γυπαετό μας) 

Μένουμε σπίτι, μένουμε μαζί...
και ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε σύντομα από κοντά!

Οι εικονικές περιηγήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου ΚΕΜ «Καινοτόμες Εφαρμογές Μουσείων», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Δράση ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου