Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ''

Την Κυριακή 14-2-2014 τα παιδιά με τους γονείς τους πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης " Ο κουρέας της Σεβίλλης" που είχε προγραμματίσει η Επιτροπή Γονέων του νηπιαγωγείου...... στο θέατρο Κιβωτός.Μόλις φτάσαμε στο θέατρο ήρθε η κυρία Ρουγγέρη (που ανεβάζει τη θεατρική παράσταση) και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά.
Τα σκηνικά της παράστασης ήταν εντυπωσιακά!
Πριν ξεκινήσει η παράσταση, η κ. Ρουγγέρη είπε δυο λόγια γενικά για την όπερα:
Η παράσταση ξεκίνησε:Η συνέχεια της ιστορίας: 
Στην Σεβίλλη, ο κόμης Αλμαβίβα μεταμφιεσμένος ως φτωχός φοιτητής Λιντόρο, επιχειρεί να κατακτήσει την καρδιά της όμορφης Ροζίνας.

 Η κοπέλα μένει μαζί με τον προστάτη της δόκτορα Μπάρτολο, ο οποίος επίσης επιθυμεί να την νυμφευτεί.

Προκειμένου να προσεγγίσει την Ροζίνα, ο Αλμαβίβα ζητά τη βοήθεια του Φίγκαρο, κουρέα της περιοχής, ο οποίος παλαιότερα υπήρξε στην υπηρεσία του.Ο Φίγκαρο προθυμοποιείται να τον βοηθήσει.


Ο Αλμαβίβα κάνει καντάδα στη Ροζίνα...Κάποια στιγμή  η Ροζίνα βγαίνει στο μπαλκόνι:


Ο Ντον Μπαζίλιο, δάσκαλος της μουσικής, πληροφορεί τον φίλο του Ντον Μπάρτολο, πως στην Σεβίλλη έχει φτάσει ο Αλμαβίβα γοητευμένος από την ομορφιά της Ροζίνας. Τού εξηγεί όμως ότι γνωρίζει έναν σίγουρο τρόπο προκειμένου να εξουδετερώσει τον αντίπαλο: τη συκοφαντία.

 Ταυτόχρονα, βάσει σχεδίου του Φίγκαρο, ο Αλμαβίβα/Λιντόρο εισέρχεται στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο ως μεθυσμένος στρατιώτης, προσκομίζοντας μια υποτιθέμενη άδεια διανυκτέρευσης από την στρατιωτική υπηρεσία. Ο Ντον Μπάρτολο αρνείται να συμμορφωθεί και από τη φασαρία που 
δημιουργείται, έρχεται η αστυνομία. Ωστόσο, ο αστυνομικός γνωρίζει τον κόμη Αλμαβίβα κι έτσι, προς τεράστια έκπληξη του Ντον Μπάρτολο, όχι μόνον δεν τον συλλαμβάνει, αλλά 
τον αφήνει ελεύθερο. 


Ο Αλμαβίβα επιστρέφει στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο αυτή 

τη φορά μεταμφιεσμένος ως δάσκαλος μουσικής, λέγοντας ότι 


ο Ντον Μπαζίλιο είναι ασθενής. 
Καταφθάνει ο Φίγκαρο για την καθημερινή περιποίηση του Ντον Μπάρτολο και  καταφέρνει με τέχνη να πάρει το κλειδί του μπαλκονιού της Ροζίνας. Πρόθεσή του είναι να βοηθήσει τον Αλμαβίβα να ελευθερώσει την αγαπημένη του. Απροειδοποίητα φτάνει ο Ντον Μπαζίλιο, τον οποίο ο Αλμαβίβα δωροδοκεί, προκειμένου να φύγει χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα. Η Μπέρτα, οικονόμος του σπιτιού, σχολιάζει την ανοησία του αφεντικού της, που θέλει να νυμφευτεί γυναίκα τόσο νεώτερη του. Ο Ντον Μπάρτολο αποφασίζει να κινηθεί γρήγορα κι έτσι ζητά να έρθει συμβολαιογράφος να τελέσει τον γάμο. Δείχνει στη Ροζίνα την επιστολή που εκείνη είχε στείλει προς τον Λιντόρο και της λέει πως την πήρε από τον κόμη Αλμαβίβα. Η Ροζίνα αισθάνεται ότι ο αγαπημένος της την πρόδωσε και δέχεται να παντρευτεί το Ντον Μπάρτολο. Ξεσπά καταιγίδα. Φτάνουν ο Φίγκαρο και ο Αλμαβίβα από το μπαλκόνι προκειμένου να απαγάγουν τη Ροζίνα. Το μυστήριο της διπλής ταυτότητας του Αλμαβίβα/Λιντόρο λύνεται και το ζευγάρι συμφιλιώνεται. Εμφανίζεται ο Ντον Μπαζίλιο με τον συμβολαιογράφο, ο οποίος αντί του Ντον Μπάρτολο παντρεύει τον Αλμαβίβα με τη Ροζίνα. Αργοπορημένος έρχεται με την αστυνομία ο Ντον Μπάρτολο. Δεν έχει όμως άλλη επιλογή από το να υποταχθεί στο πεπρωμένο του. Ο γάμος έχει ήδη γίνει και όλοι είναι προσκεκλημένοι στο παλάτι του Κόμη, για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός.


Αφού τελείωσε η παράσταση, όλοι οι ηθοποιοί υποκλίθηκαν μαζί με την Κάρμεν Ρουγγέρη:


Στα καμαρίνια τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τους ηθοποιούς και τους ζήτησαν αυτόγραφα:Την επόμενη μέρα στο ολοήμερο τμήμα συζητήσαμε για την παράσταση, είδαμε φωτογραφίες και βίντεο και τα παιδιά έκαναν ζωγραφιές:


Η παράσταση  άρεσε πολύ στα παιδιά και στους γονείς. Ελπίζουμε να πάμε και την άλλη χρονιά στην Αθήνα για να δούμε μια παράσταση τόσο ωραία  όσο αυτή!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου